2020-12-07
Та сармисны голыг хоол хүнсэндээ хэр их хэрэглэдэг вэ? Бид сармис эрүүл мэндэд тустай, хоолонд сайхан амт оруулдаг гэдгийг тун сайн мэдэх боловч, сармисны голны ач тусыг төдийлөн мэддэггүй сул талтай. Тиймээс өнөөдөр та бүхэндээ сармисны голыг хэрхэн хоол хүнсэндээ хэрэглэх болоод энэ нь бидний эрүүл мэндэд ямар тус үзүүлэх тухай товчхон танилцуулахаар бэлтгэсэн юм. Миний хувьд сармиснаас илүүтэй сармисны голыг сонгож хэрэглэдэг бөгөөд 70 гарсан эмээгээ ч мөн эрүүл хоолоор тэтгэж, эрүүл саруул амьдрахад нь тусалдаг.
Сармисны голны ач тус
Сармисны голыг бэлтгэх
Ихэнх хүмүүс сармисны голыг хэрчээд л хоолондоо хийчихдэг. Мэдээж үүнийг буруутгах аргагүй боловч, та арай өөрөөр бэлтгэн хэрэглэж болох юм. Нэг ёсондоо амтлагч болгон бэлтгээд, өдөр бүр хоолондоо хийж байж болно.
Орц:
Бэлтгэх арга:
Сармисны голоо угааж цэвэрлэнэ. Хатуу хэсгийг нь авч хаяарай. Одоо үлдсэн сармисны голоо хэрчээд, бусад орцны хамт блендэрт хийж эргүүлнэ. Ингээд бэлэн болсон зуурмагаа мөс хөлдөөгч саванд хийж, хөлдөөгөөрэй. Та үүнээсээ өдөр бүр хоолондоо нэг ширхгийг авч хийж байж болох бөгөөд таны хоолыг илүү амттай төдийгүй амин дэмээр баялаг болгох юм.