2021-07-24
Импортоор орж ирж байгаа ихэнх хүнсний бүтээгдэхүүн багтана. эдгээрийг идэж хэрэглэвэл эрүүл мэнд цаашлаад амь насанд аюултайг судлаачид туршиж, олон улсын сайтуудаар мэдээллэсээр байна. ялангуяа бага насны хүүхдүүдэд анхаарал хандуулах хэрэгтэй.
Хүний дархлааны системийг гэмтээж хоол боловсруулах эрхтэнээр дамжин цусанд шингэн хүний биеийн бүхий л хэсгүүдэд хүрч днк -г өөрчлөгдөхөд хүргэдэг.
2012 оны 8 сард Франц улсын Каен их сургуульд 2 жилийн туршид хийгдсэн “Хортон шавьж устгах бодист тэсвэртэй хувиргасан амьд организмаас гаралтай эрдэнэ шиш ба газар тариалангийн хортон шавьж устгах бодисийн урт хугацааны хор хөнөөл” сэдвээр хийсэн туршилтын үр дүнд, хувиргасан амьд организмаас гаралтай улаан буудайгаар хооллосон хулганууд маш том хавдартай болсон байна. Тус судалгаанд хамруулсан 100 эм хулганы 70% нь 100 эр хулганы 50% нь уг хавдраас болж үхсэн бөгөөд бөөр, элэгний архаг өвчтэй болжээ.
ГМО нь орчин үеийн хамгийн аюултай биологийн зэвсэг бөгөөд улс орны хүнсний аюулгүй байдалд заналхийлж хүн амын өсөлт хөгжилтийг сааруулдаг байна. Үүнд:
1. “Lipton” цай, “Nescafe” кофе. Нескафег үйлдвэрлэхэд ашигладаг түүхий эд болох генетикийн өөрчлөлттэй кофены үрийг зөвхөн Вьетнамд тариалдаг.
2. Production company Unilever /Юнилевер компаний дараах бүтээгдэхүүнүүд:
3. Production company Nestle / Нестле компаний дараах бүтээгдэхүүнүүд:
4. Production company Kellog”s /Келлог компаний дараах бүтээгдэхүүнүүд:
5. production company Hershey”s /Херши’c компаний дараах бүтээгдэхүүнүүд
6. Production company Mars
7. Company Heinz /Хайнз компани/:
9. Production company Coca -Cola
10. Production company PepsiCo
11. Company Frito-Lay manufacturer / PepsiCo (тос буюу бусад дагалдах орц бүтээгдэхүүнд генийн өөрчлөлттэй)
12. Production company Cadbury/Schweppes
13. Production company Pringles (Procter & Gamble)
Pringles (Принглес нэрийн бүх төрлийн чипс – Original, Low Fat, Pizza-licious, Sour Cream & Onion, Salt & Vinegar, Cheezeums
Эх сурвалж: Швейцарын Эрүүл мэндийн яам, Европын Хүнсний бүтээгдэхүүний холбоо, Германы Эрүүл мэнд, шим тэжээлийн судлаач эрдэмтэд